sarı kırmızı site
  sosyal bilgiler öğreniyorum
 

facebook sayfamız açıldı lütfen hemen beğenin!!
https://www.facebook.com/SariKirmiziSite

www.ultraslan-haberler.tr.gg

1)aşağıdakilerden hangisi olgu değildir?
A)türkiye ankara'nın başkentidir
B)johann elmander isveç'lidir
C)en tatlı elmalar kırmızı elmalardır
D)türkiye'nin en kalabalık şehri İstanbul'dur


2)aşağıdakilerden hangisi olgudur?
A)en güzel meslek öğretmenliktir
B)google en iyi arama motorudur
C)telefon en iyi buluştur
D)1453 yılında istanbul fethedildi


3)güneş doğudan doğar cümlesi aşağıdakilerden hangisi ile eşleştirilmelidir?
A)kavram 
B)olgu
C) görüş
D) genelleme


4)melike, sınıfını çok sevdiğini aynı zamanda en güzel okulun kendi okulu olduğunu söyler.
Buna göre aşağıdakilerden hangisi kesinlikle doğrudur?
A)Melike kişisel görüşlerini kesin doğru kabul eder
B)melike bilimsel verilere önem vermiştir
C)melike görüşlerini ifade etmiştir
D)melike olgu içeren bir ifade kullanmıştır

 

5) aşağıdaki yargılardan hangisi doğrudur? 
A) Yaşadığımız olaylar sadece bizi ilgilendirir.
 
B) Olayların birden çok sebebi olamaz.
 
C) Olgu ve görüş birbiri
nden farklıdır. 
D) Bilimsel çalışmalarda akademik dürüstlük beklenmez.



6)“Herhangi bir konuya ilişkin herkesin kendine göre bir ………. vardır.” Cümlesi
 aşağıdakilerden hangisi ile tamamlanabilir?
A) Görüş
 
B) Olgu
 
C) Sorumluluk
 
D) Bilgi

 

7) “Bilimsel araştırmalarda ………… kullanırız.” Cümlesi aşağıdakilerdenlerden hangisiyle tamamlanır? 
A) Görüş
 
B) Olgu
 
C) Sorumluluk
 
D) Bilgi

 

8. aşağıdaki ifadelerden hangisi bir olgudur? 
A) İstanbul Türkiye’nin en güzel şehridir. 
B) Ankara yurdumuzun başkentidir.
 
C) Türkiye’de yaşamayı seviyorum.
 
D) Sosyal bilimlerle ilgileniyorum.

 

 

9.aşağıdaki  ifadelerden hangisi “neden sosyal bilgiler öğrenmeliyiz?” sorusunun cevabı olamaz? 
A) Duyarlı olmak için
 
B) Hak ve sorumluluklarımızı öğrenmek için
 
C) Bilimsel olguları eleştirmek için
 
D) İyi bir vatandaş olmak için

 

 10)aşağıdakilerden hangisi Atatürk’ün sosyal bilimlerin gelişmesi için yaptığı çalışmalardan birisi değildir? 
A) Ulusal Egemenlik İlkesini benimsemesi.
 
B) Türk tarih kurumunu kurması.
 
C) Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesini açması.
 
D) Türk Dil Kurumunu kurması.

 

11)Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A) Olgu kişiden kişiye değişebilir.
 
B) Görüşün doğruluğu her zaman ispatlanamaz.
 
C) Olgunun doğruluğu her zaman ispatlanabilir.
 
D) Olgu ile görüş birbirinden farklıdır.

 CEVAP ANAHTARI=

1)C  2)D  3)B  4)C  5)C  6)A  7)B  8)B  9)C  10)A  11)A

DOĞRU

YANLIŞ

BOŞ

 





Bu sayfa hakkında yorum ekle:
İsmin:
Mesajınız:

 
  Bugün 49 ziyaretçikişi burdaydı!  
 
=> Sen de ücretsiz bir internet sitesi kurmak ister misin? O zaman burayı tıkla! <=