sarı kırmızı site
  kümeler
 

facebook sayfamız açıldı lütfen hemen beğenin!!
https://www.facebook.com/SariKirmiziSite

www.ultraslan-haberler.tr.gg

1. A= {a, b, c, d} ise, aşağıdakilerden hangisi A kümesinin alt kümesi olamaz? 
A) A= {a, b, e}
 
B) B= {a, b, c, d}
 
C) = {b, d}
 
D) D= { }

 

2. aşağıdakilerden hangisi A={ 1, 3, 5, 7} kümesinin alt kümelerinden biri değildir? 
A) A={1 ,3, 5}
 
B) B={3, 7}
 
C) C={ }
 
D) D={5, 7, 9}

 

3. A= {a, b, c, d, e} kümesinin öz alt küme sayısı kaçtır? 
A) 16
 
B) 31
 
C) 64
 
D) 127


4. N= { A, B} ise, N kümesinin kaç tane alt kümesi vardır?
A) 2
 
B) 3
 
C) 4
 
D) 5

 

5. aşağıdakilerden hangisi bir kümenin alt küme sayısı olamaz? 
A) 128
 
B) 100
 
C) 64
 
D) 32

 

6. 3 elemanlı bir kümenin 2 elemanlı kaç alt kümesi vardır?

A) 3
 
B) 5
 
C) 6
 
D) 8

 

7)K kümesi, L kümesinin alt kümesi ve L= {Rakamlar} ise, K kümesi aşağıdakilerden hangisi olabilir? 
A) (8, 13, 18)
 
B) (7, 9, 10)
 
C) (5, 9, 7)
 
D) (15, 16, 17)

 

8)A) = 5 ise, A kümesinin alt küme sayısı kaçtır? 
A) 16
 
B) 32
 
C) 10
 
D) 25

 

9)B= { 0, 2} ise, aşağıdakilerden hangisi B kümesinin alt kümesi olamaz? 
A) { }
 
B) { 0 }
 
C) {2}
 
D) {0, 1}

 

10)Alt küme sayısı 32 olan A kümesinin elaman sayısı kaçtır?
A) 2
 
B) 3
 
C) 4
 
D) 5

 

11)D= {1, 2, 3, m, 5} ise, aşağıdaki kümelerden hangisi D kümesinin alt kümesi değildir?

A) {1, 2, m, 5} 
B) {2, 3, 4}
 
C) {5, m}
 
D) {2, 3, 5, m}


CEVAP ANAHTARI

1)A   2)D   3)B   4)C   5)B   6)A   7)C  8)B   9)D   10)D   11)B

DOĞRU

YANLIŞ

BOŞ

 





Bu sayfa hakkında yorum ekle:
İsmin:
Mesajınız:

 
  Bugün 2 ziyaretçikişi burdaydı!  
 
=> Sen de ücretsiz bir internet sitesi kurmak ister misin? O zaman burayı tıkla! <=