sarı kırmızı site
  Yeryüzünde yaşam 2
 

facebook sayfamız açıldı lütfen hemen beğenin!!
https://www.facebook.com/SariKirmiziSite

www.ultraslan-haberler.tr.gg

1. Tarih öncesi insanlarının geçim kaynağı aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?
A) Ticaret 
B) Turizm
C) Avcılık 
D) Sanayi



2. Milyonlarca yıl öncesinden yazının bulunmasına kadar olan döneme ne ad verilir?

A) Tarih Öncesi Devir 
B) Eski Çağ
C) Orta Çağ 
D) Yakın Çağ



3. 
“Tarih, yazı ile başlar” diyen bir kişi aşağıdakilerden hangisini vurgulamıştır?
A) Yazıdan önce önemli gelişmelerin  meydana gelmediğini
B) Yazının bulunmasından önceki dönemin tarihin ilgi alanına girmediğini
C) Sağlıklı bilgilerin yazılı belgelerden elde edildiğini
D) Tarih yazmanın, yapmak kadar zor olduğunu



4. Tarih öncesi döneme ait bir kazı alanında aşağıdaki buluntulardan hangisine rastlanması beklenmez?

A) Taştan yapılmış silahlara
B) Tunçtan yapılmış ev eşyalarına
C) Tahıl üretmek için kullanılan aletlere
D) Yazılı kitabelere



5)
Eski bir yerleşim yerinde yapılan arkeolojik, kazıda mısır ve buğday taneleri, kilden yapılmış mutfak eşyaları,demirden savaş araç gereçleri ile at ve köpek iskeletleri bulunmuştur.
Yukarıda verilen bilgelere bakarak bu yerleşim yeri için hangisi söylenemez?
A) Tarımsal faaliyetlerin yapıldığı
B) Madenlerin kullanıldığı
C) Bölgeye dışardan göçler olduğu
D) Bazı hayvanların evcilleştirildiği



6)Sümerlere ait en önemli destan aşağıdakilerden hangisidir? 
A) Ergenekon
 
B) Gılgamış
 
C) Yaratılış
 
D) Odesa

 

7)Tekerleği bulan ve ilk kullanan medeniyet aşağıdakilerden hangisidir? 
A) Babiller
 
B) Sümerler
 
C) Hititler
 
D) Asurlar

 

8)İlk kütüphanecilik faaliyetlerini başlatan medeniyet aşağıdakilerden hangisidir? 
A) Babiller
 
B) Sümerler
 
C) Hititler
 
D) Asurlar

 

9)geometri ve matematiğin temellerini hangi uygarlık atmıştır?
A)iyonlar
B)sümerler
C)urartular
D)frigler


10)urartuların oda şeklinde mezar yapmaları neye inandıklarını gösterir?
A)öldükten sonra yaşayacaklarını
B)zengin oldukları
C)bir mezara çok sayıda ölü koyduklarını
D)ölmeyeceklerini

 
11)Hititler’in soylularından oluşan meclise ne ad verilirdi? 
A) Anal
 
B) Fibula
 
C) Pankuş
 
D) Tiran


12. Yerleşik hayata geçen ilk insanların bu alanları belirlemede öncelikle
 aşağıdakilerden hangisini dikkate almışlardır? 
A) Ulaşım yolları
 
B) Tarım olanakları
 
C) Hammadde kaynakları
 
D) Araç ve gereçler geliştirmeleri


13.Aşağıda tarihte ilk yerleşim yerlerinin bulundukları yerlerle eşleştirilmesi verilmiştir. Bunlardan
 hangisi yanlıştır? 
A) Konya-Çatalhöyük
 
B) Çorum -Alacahöyük
 
C) Burdur-Hacılar
 
D) Tokat- Alişar


14. İnsanların tükettiklerinden çok üretmesi
 aşağıdaki ekonomik faaliyetlerden hangisinin gelişmesine neden olmuştur? 
A) Ticaret
 
B) Tarım
 
C) Hayvancılık
 
D) Sanayi

 

15)Aşağıdaki ekonomik faaliyetlerin hangisinin daha çok yapıldığı şehirlerin diğerlerinden çok geliştiği söylenebilir? 
A) Tarım
 
B) Hayvancılık
 
C) Sanayi
 
D) Ticaret

 

16. Başkenti Çorum ilinin Boğazköy ilçesinde Hattuşaş olan ve tarihte Mısırlılarla ilk yazılı antlaşmayı yapan eski Anadolu Medeniyet aşağıdakilerden hangisidir? 
A) Hititler
 
B) Urartular
 
C) İyonlar
 
D) Lidyalılar

 

17. Sulama kanallarıyla ünlü eski Anadolu Medeniyeti aşağıdakilerden hangisidir?
A) Hititler
 
B) Urartular
 
C) İyonlar
 
D) Lidyalılar

 

18. Batı Anadolu’da şehir devletleri olarak medeniyet kuran felsefe alanında yaptıkları çalışmalarıyla tanınan eski Anadolu Medeniyeti aşağıdakilerden hangisidir?
A) Hititler
 
B) Urartular
 
C) İyonlar
 
D) Lidyalılar

CEVAP ANAHTARI

1)C    2)A   3)D   4)C   5)C   6)B   7)B   D   9)B   10)A   11)C   12)B   13)D   14)B   15)C   16)A   17)B   18)C

DOĞRU

YANLIŞ

BOŞ

 




Bu sayfa hakkındaki yorumlar:
Yorumu gönderen: BURAK, 11.08.2013, 06:48 (UTC):
POK GİBİ



Bu sayfa hakkında yorum ekle:
İsmin:
Mesajınız:

 
  Bugün 49 ziyaretçikişi burdaydı!  
 
=> Sen de ücretsiz bir internet sitesi kurmak ister misin? O zaman burayı tıkla! <=