sarı kırmızı site
  doğrunun yolculuğu
 

facebook sayfamız açıldı lütfen hemen beğenin!!
https://www.facebook.com/SariKirmiziSite

www.ultraslan-haberler.tr.gg

6. SINIF MATEMATİK-doğrunun yolculuğu

cevap anahtarı testin sonundadır

1)yukarıdaki şekle göre aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A)bir doğru üzerindeki iki nokta arasında kalan parçaya denir
B)[AB] şeklinde gösterilebilir
C)AB doğru parçasıdır
D)AB] şeklinde de gösterilebilir



2)zıt yönlü başlangıç noktaları aynı iki ışın birleşirse ne olur?
A)ışın
B)doğru parçası 
C)nokta
D)doğru


3)aynı doğru üzerindeki noktalara ne ad verilir?
A)kesişen doğrular
B)birleşik doğrular
C)doğrusal noktalar 
D)düzlemsel noktalar


4)bir noktadan en fazla kaç doğru geçer?
A)1
B)2
C)5
D)sonsuz


5)bir doğru parçasına eş bir doğru parçası çizmek için hangilerinden faydalanabiliriz?
A)cetvel,gönye
B)cetvel,iletki
C)cetvel,pergel
D)cetvel,cetvel



6)yukarıdaki şekle ne ad verilir?
A)kesişen doğrular
B)çakışık doğrular
C)düzlem
D)üzerinde



7)aşağıda verilenlerden hangisi her zaman doğru değildir?

A)paralel iki doğru kesişmez 
B)kesişen doğrular diktir
C)bir ışının bir uç noktası vardır
D)doğru parçasının iki uç noktası vardır



8)
A,B ve C noktalarının ikişer ikişer birleştirilmesi ile kaç farklı doğru parçası oluşur?
A)2                      
B)3                        
C)4                         
D)6       
                                                                   
 


iki veya daha fazla doğruyu bir kağıt üzerinde 3urumda tutabiliriz
9)aşağıdakilerden hangisi bunlardan birisi değildir?
A)paralel doğrular
B)çakışık doğrular
C)dik doğrular
D)kesişen doğrular




10)yukarıdaki şekle göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A)paralel farklı iki doğru bir düzlem belirtir
B)kesişen farklı iki doğru bir düzlem belirtir her kesişen iki doğrudan bir tek düzlem geçer
C)dört doğru iki düzlem belirtir
D)bir düzlemde farklı iki doğru ya paraleldir ya da bir noktada kesişirler

6.SINIF MATEMATİK-doğrunun yolculuğu cevap anahtarı

1-C   2-C   3-C   4-D   5-D   6-A   7-B   8-B   9-B   10-C


DOĞRU

YANLIŞ

BOŞ

 




Bu sayfa hakkındaki yorumlar:
Yorumu gönderen: fenerbahçe, 16.04.2014, 00:29 (UTC):
hiçç begenmedimm sorularınıda takımınıda gs miş hee o takım köpek takımıydıı sninn gibi NEYSEE DAHA KÜÇÜKSÜNN ABİSİİ S.G ŞİMDİ

Yorumu gönderen: fatma , 03.11.2013, 10:30 (UTC):
güzel bir site bn hep soruları buradan çözüyorum gs li olduğumdan



Bu sayfa hakkında yorum ekle:
İsmin:
Mesajınız:

 
  Bugün 49 ziyaretçikişi burdaydı!  
 
=> Sen de ücretsiz bir internet sitesi kurmak ister misin? O zaman burayı tıkla! <=