sarı kırmızı site
  kuvvet ve hareket
 

facebook sayfamız açıldı lütfen hemen beğenin!!
https://www.facebook.com/SariKirmiziSite

www.ultraslan-haberler.tr.gg

FEN VE TEKNOLOJİ-KUVVET VE HAREKET
cevap anahtarı testin sonundadır

1)bir cisim şekildeki K noktasından L noktasına gelirse yer değiştirmesi kaç m olur?

A)10
B)20
C)30
D)40

 




2)K noktasından 20m/sn sabit hızla harekete başlayan bir araç L noktasına 12sn de geliyor buna göre K ve L noktaları arasındaki uzaklık kaç metredir?
A)240
B)180
C)120
D)60





3)Bir cisim K noktasından önce M noktasına daha sonra M noktasından tekrar K noktasına geliyor Buna göre cismin yer değiştirmesi kaç metredir?
A)80
B)40
C)20
D)0



4)hız zaman grafiği şekildeki gibi olan bir hareketlinin 3sn sonundaki aldığı yol kaç metredir?
A)2
B)6
C)4
D)8



5)Bir araç 60 kmlik yolu 3 saat, daha sonra 40 kmlik yolu 2 saatte almaktadır.buna göre aracın ortalama hızı kaç km/sa dir?
)20
B)40
)80
D)120


6)hızı 36 km/sa olan bir aracın hızı kaç m/sn dir?
A)20
B)10
C)40
D)30




7)K ve L noktalarından sabit VK=20km/sa ve VL=30km/sa hızlarla geçen cisimler 4 saat sonra karşılaşıyorlar buna göre K ve L noktaları arası kaç km dir?
A)80
B)120
C)160
D)200



8)kuvvet ölçen araca ne denir?
A)eşit kollu terazi
B)manometre
C)barometre
D)dinomometre




9)şekildeki F1,F2 F3 ve F4 hangileri aynı yölüdür?(bölmeler eşit ağırlıktadır)
A)F1 F2
B)F2 F4
C)F1 F4
D)F2 F3



10)dengeleyici kuvvetle ilgili,
I-bileşke kuvvet ile zıt yönlüdür
II-bileşke kuvvet ile aynı yönlüdür
III-büyüklüğü bileşke kuvvetin büyüklüğüne eşittir
yukarıdaki ifadelerden ahngisi doğrudur?
A)I-II-III
B)I-II
C)yalnız I
D)II-III



11)Sürtünmesiz ortamda L cismine etki eden F1 ve F2 kuvvetleri şekildeki gibidir buna göre L cismine etki eden bileşke kuvvet kaç Newton'dur?
A)1
B)3
C)4
D)8

FEN VE TEKNOLOJİ-KUVVET VE HAREKET cevap anahtarı
1-C  2-A  3-D  4-B  5-A  6-D  7-D  8-D  9-C  10-A  11-C

DOĞRU

YANLIŞ

BOŞ

 





Bu sayfa hakkında yorum ekle:
İsmin:
Mesajınız:

 
  Bugün 18 ziyaretçikişi burdaydı!  
 
=> Sen de ücretsiz bir internet sitesi kurmak ister misin? O zaman burayı tıkla! <=