sarı kırmızı site
  Hayvanlarda-çiçeklerde üreme büyüme ve gelişme
 

facebook sayfamız açıldı lütfen hemen beğenin!!
https://www.facebook.com/SariKirmiziSite

www.ultraslan-haberler.tr.gg

hayvanlarda-çiçeklerde üreme büyüme gelişme

cevap testin sonundadır

1)yukarıda verilen resme göre aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

       I            II          
A)Larva     genç kurbağa
B)larva      ergin kurbağa
C)iribaş     Larva
D)larva      İribaş  


                        

 

2)soru işareti aşağıdakilerden hangisi olabilir?

A)çimlenme      
B)döllenme    
C)fotosentez      
D)büyüme       

3)hangisi tohumla ilgili yanlış bir bilgidir?

A)uygun şartlarda çimlenir
B)tohumsuz bitkilerde vardır 
C)bitkinin köklerinde oluşur
D)besin içerir                                



  

4)hangisi üremeyle alakalıdır?

A)yalnız1    
B)1ve2      
)3 ve 4      
D)1 ve 3    
         


5)aşağıdaki canlılardan hangisinde yavru bakımı vardır?

A)kurbağa    
B)yarasa      
C)balık      
D)kelebek  
  


6)aşağıdaki canlılardan hangisi başkalaşım geçirmez?

A)Kertenkele    
B)kelebek      
C)hamamböceği    
D)kurbağa  
           


7)aşağıdaki canlılardan hangisi dış döllenme ile ürer?

A)timsah    
B)kirpi      
C)panda      
D)sazan            

8)aşağıdakilerden hangisi bitkilerin böceklerle tozlaşmayı sağlamak amacıyla kazandığı özelliklerden birisi değildir?

A)çeşitli ve güzel renkli taç yapraklara sahip olmak
B)çok sayıda yumurta oluşturmak
C)yapışkan ve güzel polenler oluşturmak
D)güzel kokular salgılamak    



9)Çimlenme sırasında bitkiye oksijen nem ve uygun sıcaklık gerekir

buna göre bir fasulye fidesini kapalı bir ortamda çimlendirirsek bir süre sonra ortamda meydana gelen değişiklerle ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A)oksijen miktarı azalır
B)sıcaklık artar
C)besin miktarı artar
D)su miktarı artar                  



I-Memeli hayvanlarda döllenmiş yumurta döl yatağında gelişir
II-spermin kuyruğu hareket etmesini sağlar
III-kurbağalar yumurtadan çıktığında larva halindedirler daha sonra ergin kurbağa haline dönüşürler


10)Hayvanlarda görülen üreme ve gelişme olaylarıyla ilgili yukarıdaki verilen ifadelerden hangileri doğrudur?

A)yalnız I
B)yalnız II
C)I ve III
D)I,II ve III


11)tozlaşmayla iligili bilgilerden aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A)dişi organda gerçekleşir
B)döllenmeye olanak sağlar
C)tüm bitkilerde aynı tozlaşma şekli görülür
D)bazı bitkiler böcekler yardımıyla tozlaşır


12)çimlenme olayının gerçekleşmesi için aşağıdakilerden hangisi gerekli değildir?

A)ışık        
B)uygun sıcaklık      
C)oksijen      
D)su


13)hayvanlarda üreme,
I-üreme hücresi üretme
II-gelişme
III-döllenme
Olaylarından hangisi sıraya uygun olarak gerçekleşmesiyle sıralanmıştır?
A)I-II-III
B)I-III-II
C)II-III-I
D)II-I-III


14-Başkalaşım geçiren bir canlı yumurtadan çıktıktan sonra aşağıdakilerden hangisi ile adlandırılır?
A)larva 
B)genç kurbağa
C)pupa
D)zigot


15)aşağıdaki verilen hayvanlardan hangisi embriyo gelişimini vücut içinde gerçekleşmez?
A)Balık   
B)köpek
C)tavşan
D)kedi

1-tohum kabuğu 
2-yumurta
3- embriyo 
4-besin
16)bir tohumun yapısında yukarıda verilenlerden hangisi yer almaz?
A)yalnız 2
B)2 ve 4 
C)1 ve 3
D)1,2 ve 3


1-tozlaşma
2-yumurta üretimi
3-çimlenme
4-döllenme
17)bir bitkinin hayat döngüsünde yukarıda verilen olaylar hangi sıraya uygun olarak gerçekleşir?
A)1-2-3-4
B)3-2-1-4
C)2-3-1-4
D)3-2-4-1

FEN VE TEKNOLOJİ HAYVANLARDA-ÇİÇEKLERDE ÜREME BÜYÜME GELİŞME testi cevap anahtarı
1-A   2-A   3-C   4-D   5-B   6-A   7-D   8-B   9-A   10-D   11-C   12-A   13-C   14-A   15-A   16-A   17-B

SORU-CEVAP ETKİNLİĞİ


1-tozlaşma olayını yazınız


2-çiçeğin tozlaşmasında etkili olan faktörler?


3-çimlenme için gerkli olan şeyler?


4-kurbağanın gelişim dönemlerini sıralayınız


5-dış döllenmeyle çoğalan hayvanlara örnekler veriniz


6-yavru bakımı olan hayvanlara 5 örnek veriniz

DOĞRU

YANLIŞ

BOŞ

 




Bu sayfa hakkındaki yorumlar:
Yorumu gönderen::17.02.2013, 19:05 (UTC)
torentt
torentt
Kapalı

kod yok



Bu sayfa hakkında yorum ekle:
İsmin:
Mesajınız:

 
  Bugün 18 ziyaretçikişi burdaydı!  
 
=> Sen de ücretsiz bir internet sitesi kurmak ister misin? O zaman burayı tıkla! <=